Monta päivää mennyt jo ohi ilman, että olen miettinyt koko vauva-asiaa. Mitä nyt sitä olen kauhistellut, että oma pieni vauva on muutaman päivän sisään jo taapero. Vauvavuosi on pian ohi. Poika on enemmän lapsi kuin vauva. Ja käsittämättömän iso kun vertaa siihen, minkä kokoisena se syntyi.Vuosi on kulunut ihan hurjaa vauhtia.

Kyllä se toinen vauvavuosi vielä pitää saada kokea. Tietäisi vain milloin. Alavatsa on tuntunut nyt aralta pari päivää, mutta tuskin se mitään tarkoittaa kun mies sanoo, että siitäkin tuntuu siltä, että vähän turvottaisi. Tosin jokuyö näin unta, että se teki mun puolesta raskaustestin, joka oli positiivinen. Hmm...

Ja näin minä siitäkin unta, että tavallaan synnytin. Olin raskaana rinnastani. Siellä sisällä kasvoi linnunpoikasia ja ne muljasivat tuntuvasti, kunnes ne kuoriutuivat raskausarvista ja lähtivät. Sitä oli kiehtova katsoa, kun ne yksitellen tunkivat maailmaan, eikä se edes sattunut. Mutta yksi liikkumaton möykky jäi ja menin siitä jollekulle puhumaan, että se pitää saada pois sieltä. Sain lähetteen yleislääkärille, että katsotaan. Se oli hieman surullista.

Öisin on kuuma. Lapsiparka on ihan hikinen ja on hankala päättää millaisessa asussa toista nukuttaisi. Viimeyönä päällä oli vain vaippa ja flanellinen unipussi mutta silti se oli hikinen paitsi aamuyöllä. Itse luovuin jo peitosta ja nukun pussilakanan kanssa. Mies yhä käyttää untuvapeittoa. Pöpi.

Mutta siis. Ilman unipussia en uskalla antaa pojan nukkua. Lähtee tosi helpolla vaeltamaan unissaan jos mikään ei hankaloita menoa. Pinnasänkyyn en uskalla laittaa. Poika on jo niin iso ja näppärä, että tulee koska vain laidan yli ja vieressäni taas, no siitäkin kyllä pääsee karkuun jos älyää. Ehkä täytyy kehitellä unipussirintamalla jotain uutta.

Nyt poika istuu lattialla pelkässä harsossa. En enää muista miten leijataitos tehtiin, vaikka pari ensimmäistä kuukautta se oli ihan ehdoton ja päivittäisessä käytössä. On koko talvi, syksy ja kevät menty taskuvaipoilla ja muotoonommelluilla sisävaipoilla (+villahousut). Harsot ovat kyllä ihan ehdottomia. Poika on varmasti samaa mieltä kun pepun iho hengittää.