Lauantainako se nyt oli, kun taas tuntui vasemmalla puolella alavatsaa pistelyä. Nii että nyt ei sitten yhtään taas pysty sanomaan, että millon menkat tullee. Noh, mitäs siitä. Kestositeitä on odottamassa pitkä värikäs rivi.

Vähän alkaa olla sellainen olo, että olisi kiva tehdä vaihteeksi jotain muutakin, kuin vain hoitaa lasta. Käväistä ehkä työelämässä, hankkia joku kodin ulkopuolinen harrastus. Saisi sellaista aikaa, jota ei vietetä perheen välittömässä läheisyydessä. Ja että toinen laps tähän perään? No sittenhän kannattaa vain olla kotona putkeen. Ihan turhaan esikoista mihinkään hoitoon viemään tässä välillä. Ja onhan kotona leppoista.

Ei se pikkuvauva-aika mitenkään auvoista ole. Tai ainakin sellainen olo nyt on. Vaipanvaihtoa ja pesua, imetystä ja tukkotäysiä rintoja, valuvaa maitoa. Synnytysrasituksesta toipuminen vie oman kivuliaan aikansa. Toisella kerralla olisi vielä esikoinenkin hoidettavana. Ei se houkuttele. Enkä mä hullaannu nähdessäni vastasyntyneen. Sellasia ruttunaamoja ne on. Paljon kivampaa on, kun lapsi jo jotain ymmärtää ja sen kanssa pääsee touhuamaan, kun sillä on omat hassut juttunsa, ja se oppii uusia. Sellainen pieni, no se vain on. Kakkaa, itkee, syö ja nukkuu. En mä ikinä leikkinyt nukeillakaan. En mä tunnista mainittavaa hoivaviettiä. Vauva-aika on lähestulkoon väistämätön vaihe ennen elämää vanhempien lasten kera. Se pitää vaan elää ja selvitä, jos haluaa useampia lapsia. Ja kyllä mä haluan vielä ainakin yhden. Sitten voi olla, että on motivaatio vauvavuosiin jokusen aikaa kadoksissa.

Ja samalla ja sen takia on vähän ristiriitainen olo tästä vauvaprojektista. On järkisyitä puoltamassa. Vauvavuodet ohi nopeammin, esikoiselle kaveri, oma haave isommasta perheestä täydemmäksi. Mutta entäs elämä arkitasolla. Se ei niinkään houkuta. Ei ole sellaista hurjaa kuumetta, kuin esikoista halutessa. Silloin mentiin kohti tuntematonta, jännittävää tulevaisuutta. Hohto on jo vähän poissa. Siis kyllä minä varmasti ihan hyvillä mielin eläisin läpi sen toisenkin vauvavuoden. Ei siitä varmaankaan tule ongelmaa. Tämä into ja kaipuu siihen vain on aika eri luokkaa nyt kun samaan pitäisi alkaa uudelleen.